onsdag 18. november 2015

Pasta kanapkowa z pieczonej papryki, cieciorki, fasoli i soczewicy

Zainspirowana roznymi przepisami w Internecie zrobilam wysokobialkowa i smaczna paste na kanapki.

Skladniki:
2 papryki
opakowanie bialej fasoli
opakowanie czerwonej soczewicy
opakowanie cieciorki
sol, pieprz
garam masala (pol lyzeczki)
natka pietruszki
nieco wody i oliwy

Wykonanie:
Papryke smarujemy oliwa lub olejem i pieczemy w piekarniku, az zmieknie i latwo bedzie obrac z niej skorke. Nabierze tez slodkiego smaku. Obrana papryke, mielimy w malakserze razem z odzcedzonymi: fasola, cieciorka i soczewica. Poniewaz zawieraja juz nieco wody bedac w zalewie, ostroznie dolewamy nieco wody i oleju/oliwy. Doprawiamy sola, pieprzem i garam masala. Dodajemy posiekana pieruszke i mieszamy lyzka. Taka pasta jest swietna na kanapki, lub jako dip do warzyw, jesli zrobimy ja nieco rzadsza. Gotowe!











Smacznego! Velbekomme!
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar