torsdag 9. juni 2016

Piers kurczaka zapiekana ze szpinakiem i serem mozzarella

''Przechwycilam wzrokiem'' na Internecie taka smakowita piers z kurczaka, wypelniona szpinakiem i serem mozzarella. Dlugo sie nie zastanawialam i zabralam sie za robote. Rezultat okazal sie bardzo smakowity!

Skladniki:
piers z kurczaka (raczej grubsza)
2-3 garsci szpinaku swiezego
kilka plastrow sera mozzarella
sol, pieprz, czosnek, kto co lubi:)

Sposob wykonania:
Szpinak podsmazamy na niewielkiej ilosci masla klarowanego lub oliwy. Dodajemy sol, pieprz i inne ulubione przyprawy. Po 2-3 minutach szpinak zmniejszy swoja obietosc. Dodajemy nieco slodkiej smietany, mieszajac jeszcze chwile. Piers z kurczaka nacieramy oliwa i sola. Nacinamy kilka kieszonek na gorze nie przekrawajac miesa przez cala jego grubosc. Do kieszonek nakladamy szpinak i plaster sera mozzarella. Piers wkladamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na okolo 10-15 min. Pod koniec pieczenia piers mozna posypac zoltym serem (wersja bardziej kaloryczna:) Smacznego!







Smacznego!
 
 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar