tirsdag 29. september 2015

Chlebek pelnoziarnisty w gotowej formie 1-2-3

Tym razem wzielam pod lupe gotowa mieszanke penoziarnistego chleba. Dodaje sie jedynie cieplej wody i wszystko ladnie miesza w jednej i tej samej formie. Nastepnie ciasto rosnie kolo 45-60 min po czym wkladamy je do pieca. Chlebek jest smaczny. Swiezo upieczony chlebek zawsze smakuje doskonale:)

Sklad:                                                                     Wykonanie:
maka pszenna pelnoziarnista                                  Do mieszanki dodajemy 300 ml / 3 dl cieplej wody.
platki owsiane                                                         Mieszamy wszystko dokladnie w formie.
maka zytnia                                                             Odstawiamy na 45-60 min w cieple miejsce.
suchy zakwas zytni                                                 Pieczemy w piekarniku na 210 stopni 50-55  min
siemie lniane                                                           lub 50 min, jesli uzywamy termoobiegu.
ziarno slonecznika
ziarno sezamowe
sol
drozdze
cukier













Smacznego! Velbekomme!
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar