Ja dodalam lyzke czarnuszki, 6 pokjojonych drobno sliwek kalifornijskich i garsc rodzynek. Taki chlebek smakuje swietnie zarowno do sniadania jak i jako dodatek do kawy. Jest niskoweglowodanowy i zawiera duzo dobrych tluszczow.
Sklaniki:
paczka mieszanki
4 jajka
3/4 dl (75 ml) oleju (ja uzylam rzepakowego z pierwszego tloczenia na zimno)
szczypta soli
Wykonanie:
Jajka, olej i sol mieszamy mikserem. Dodajemy zawartosc torebki. Mozna dodac wedle uznania dodatkowe skladniki, takie jak rodzynki, sliwki, itp. Wszystko dokladnie mieszamy, aby skladniki dobrze polaczyly sie z jajaczna masa. Wykladamy mase do wysmarowanej formy i pieczemy w piekarniku w temperaturze 160 stopni przed okolo 60 minut. Po upieczeniu chlebek wyjmujemy z formy i pozostawiamy do wystygniecia. GOTOWE!
Smacznego! Velbekomme!
Dziś będę go piekła :) A czarnuszkę gdzie dostanę w No?
SvarSlettPozdrawiam!
3/4 dl to nie 75 ml? ;)
SvarSlettRobiłam taki w wersji wytrawno- pikantnej z dodatkiem różnych ziółek- pycha!!
SvarSlettCzarnuszke dostalam w sklepie w Oslo:) No i oczywiscie, ze 3/4 to 75 ml:))) Musze nastepnym razem dodac tez czegos nowego:)
SvarSlett