onsdag 11. mars 2015

Ciasto korzenne a'la marchewkowe

U mnie ciasto to rzadkosc. Czasem jednak musze miec cos na juz! Wykorzystuje nieraz gotowe mieszanki ale zawsze staram sie cos w nich zmodyfikowac:)
Na dzis ciasto korzenne z dodatkiem tartej marchwi.

Skladniki:
mieszanka ciasta korzennego (Krydderkake)
1 jajko
2 dl (200 ml) wody
100 g / 1 dl (100ml) roztopionego masla lub oleju

Wykonanie:
Wode, tluszcz i jako mieszamy mikserem. Dodajemy mieszkane. Dobrze wszystko mieszamy. Dodajemy nastepnie starta marchew i laczymy delikatnie z masa. Wylewamy do wysmarowanej foremki i pieczemy okolo 35 min na strodkowym poziomie w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

Gotowe!



 



 
 
Smacznego! Velbekomme!
 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar