onsdag 11. februar 2015

Grzanki z pieczarkami

Proste i szybkie w wykonaniu a sa swietnym pomyslem zarowno na przyjecie tapas jak i na lunch czy kolacje. Zachecam do zrobienia:)

Wykonanie:
Pieczarki pozsmazamy z cebulka na tluszczu. Kiedy woda odparuje i calosc ladnie sie zeszkli, dodajemy przyprawy. Ja juz tradycyjnie pieprz Cayenne, sol, kurkume, czosnek, szczypte galki muszkatolowej.... co kto lubi!
Bagietki kroimy lekko na skos w male kromeczki. Jesli ktos nie dba o nadmiar spozywanych kalorii, kromeczki mozna przesmarowac lekko maslem. Nakldamy pieczarki i gore posypujemy startym serem albo ukladamy ser w plastrach. Zapiekamy w piekarniku na okolo 180 stopni az ser sie rozpusci i lekko podpiecze.

Smacznego!
 
 

 
 
Velbekomme!
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar